Коли под наем от Пловдив

Home » Коли под наем от Пловдив
Място на наемане Място на наемане
Дата на наемане
Място на връщане Място на връщане
Дата на връщане

Полезно и интересно за Пловдив

Кратка история на Пловдив

Пловдив има доста богата и цветна история. Градът съществува от около осем хилядолетия.  Разположен е върху останките на много предишни селища, което обуславя богатото му културно наследство. Всички народи, които са обитавали Пловдив преди днешните му жители, са оставили следи в градежите му. Прочетете още за историята на града.

Стария град на Пловдив

Пловдив е един от най-старите градове в Европа. Даже е по-стар от Рим и Атина. Градът се появява през IV хил. пр. Хр. върху пловдивското трихълмие, когато траките създават селище на Небет тепе. През IV век пр. Хр. е завладяно от Филип Македонски, който го прекръства на Филипопол. По-късно траките си връщат властта над града, но след серия от битки, през I в., римляните го завладяват. Разбира се, това не е цялата история. Винаги може да прочетете повече за Старинен Пловдив.

Джумая джамия

Според някои историци и археолози, Джумая джамия е построена на мястото на християнска църква, посветена на Петка Българска след преминаването на нейните войски през Пловдив през 1228 година. През XIX век Любен Каравелов пише, че джамията е била църква преди време. Тази теория произлиза изцяло от местни митове и легенди и не може да се подкрепи с доказателства. Други напълно отхвърлят тази идея, понеже по време на ремонт през 2006-2008 година се достига до основите на сградата, но не са открити следи от предишен строеж. С кола под наем в Пловдив ще може да посетите още много места.

Комплекс „СИЛА“

Комплекс С.И.Л.А. е един от по-новите спортни центрове в Пловдив. Фитнес центърът е оборудван с високотехнологични фитнес уреди. В спортната зала може да се тренират на 50 различни спорта. Закритият плувен басейн е доста голям и има 4 коридора. Освен спорт, комплексът предлага СПА – център с различни удобства, за да прекарате времето си приятно, спокойно и здравословно.

7sense

Къща за гости 7sense се намира точно на центъра на Пловдив и предлага най-различни удобства. Всички стаи са елегантни и предлагат уют, спокойствие и шумоизолация. Разполагате и с най-различни екстри като климатик, ютия и дъска за гладене, WI-FI, сешоар и още много. Имате и комплимент кафе, чай или вино.

Детска железница „Знаме на мира“

Железницата е създадена през 1979 година от студенти и ученици със съдействието на пловдивското гражданство за 35-годишнината на Димитровската пионерска организация „Септемврийче“ и за първата асамблея „Знаме на мира“. Има перон, два коловоза и светофар. Една разходка е около 25 минути и струва 1 лев.

Адрес

 Константин Величков 6

Работно време
 •  Понеделник – Събота: 09:00 – 18:00
 •  Неделя: Затворено

Телефон за връзка

 +359889925566

Такси за локацията

 •  Вземане: 0 EUR
 •  Връщане: 0 EUR
 •  Ранно вземане: 25 EUR
 •  Късно връщане: 25 EUR

Адрес

 бул. Цар Борис III Обединител 37

Работно време
 •  Понеделник – Събота: 09:00 – 18:00
 •  Неделя: Затворено

Телефон за връзка

 +359889925566

Такси за тази локация

 •  Вземане: 0 EUR
 •  Връщане: 0 EUR
 •  Ранно вземане: 25 EUR
 •  Късно връщане: 25 EUR
Copyright © VIVORENT - Your Car Rental ® 1995-2024. All rights reserved