Коли под наем София

Home » Коли под наем София
Място на наемане Място на наемане
Дата на наемане
Място на връщане Място на връщане
Дата на връщане

Полезно и интересно за София

Кратка история на София

Най-старите находки намерени в София са от 6 хиляди години пр. Хр., а сред тях е Слатинското неолитно селище. Най-ранните данни за заселване са от бронзовата епоха. Доказателства за съществуването на това селище са малко, но ги има. Повечето са унищожени. Споменавания за района, в който се намира днешна София се появяват в древногръцки източници в средата на V век пр. Хр.  Когато се появяват римляните в този регион, различни източници наричат местните жители “серди”, а селището “Сердонполис”, което означава град на сердите. Прочетете още за историята на София.

Национален дворец на културата

През 70-те години, на площта на която се намира днешния НДК е имало товарна железница, стари постройки, казарми и декари пустееща земя. Тогава на събрание на столичното ръководство на БКП решават да построят голям културен център на това място. Първоначалният конкурс за архитект не излъчва победител, поради най-различни причини. След оживени дискусии се стига до мнение и е създаден проекта. Изпълнителите му са арх. Александър Баров и конструктора инж. Богдан Атанасов.

Джамия „Баня Баши“

Баня Баши е джамия в София. Тя е единствената запазена действаща средновековна джамия в града. Построена е от османския архитект Синан,който е проектирал над 300 сгради. Името ѝ означава „При банята“, заради извора под нея. Била е и част от бански комплекс. На арката над вратата върху камък с боя е написан текст, който не може да се разчете. Под е написана датата 974, което създава теорията, че джамията е построена през 974-та година по ислямския календар или 1566 година по съвременния.

Спортна София – 2000

Спортна София 2000 е наименованието на фирмата, която стопанисва тази локация. Разделена е на сектори за различни спортове. Намира се до НДК, цените са супер и може да ги разгледате предварително в сайта им. Тук ще намерите всичко, което ви трябва – водни спортове, спортове с топка и други.

Art Hotel 158

Хотела се намира на около 500 метра от Министерския съвет и джамията Баня Баши. Ако се настаните тук, ще може да се възползвате от най-различни удобства като денонощна рецепция, паркинг, безплатен Wi-Fi и още много. Този хотел е с ниво 3 на Travel Sustainable, което означава, че са възприели 24 от 29 стъпки за устойчиво развитие.

Музей на илюзиите

Едно от по-интересните места в София, което не е свързано с история или религия е Музея на илюзиите. Там ще намерите всякакви възможности за снимки. Опитни гидове ще ви обясняват как може да постигнете желания ефект чрез перспектива или сянка. Музеят се намирана на централен булевард. Паркинга около него е платен и трудно ще намерите място. Има още интересни места, до които може лесно да стигнете с кола под наем в София.

Адрес

 ул. Източна тангента 161

Работно време
  •  Понеделник – Събота: 09:00 – 18:00
  •  Неделя: Затворено

Телефона за връзка

 +359886402020

Такси за тази локация

  •  Вземане: 0 EUR
  •  Връщане: 0 EUR
  •  Ранно вземане: 25 EUR
  •  Късно връщане: 25 EUR
Copyright © VIVORENT - Your Car Rental ® 1995-2024. All rights reserved