Коли под наем Пампорово

Home » Коли под наем Пампорово
Място на наемане Място на наемане
Дата на наемане
Място на връщане Място на връщане
Дата на връщане

Полезно и интересно за Пампорово

Кратка история на Пампорово

Пампорово е създаден 1933 година. След 1989 година му е дадено това име. През 2003-та малкия град влиза в проект наречен “Супер Перелик”. Той има за цел развитието на Пампорово и околността като туристическа дестинация. Националният статистически институт е засякъл, че в 2020-та комплекса разполага с 6145 легла в 60 места за настаняване. Прочетете още информация за Пампорово.

Кула „Снежанка“

Телевизионната кула Снежанка се намира в Родопите на връх Снежанка и е построена през 1978 година. Кулата е висока 156 метра.Тя е един от стоте национални туристически обекта в България и е една от най-посещаваните забележителности в Пампорово, даже е в логото на комплекса. В горната част на кулата има два пръстена. Долният е за пренос на телевизионен и радио сигнал, а в горния се намира ресторант с панорамна гледка към Родопите. До кулата се стига лесно с кола под наем в Пампорово.

Църква „Успение Богородично“

Строежа на църквата започва през 1993 година. Инициативата е на гражданите на Пампорово, а проекта се оглавява от Сдружение с нестопанска цел Християни. Изграждането на храма е финансирано от даренията на хиляди хора. Църквата е осветена през 1999-та и шест от камбаните са дарени от Русия.

Ски

В Пампорово ще се насладите на много красива зимна обстановка. Поради тази причина, тук се практикува каране на ски и сноуборд. Има 15 писти, на които ще може да се състезавате с приятели или семейство. Пистите за с различни трудности. Най-посещаваната е “Ски път Пампорово – Туристическа” с дължина почти 4 километра и с начално ниво на трудност. За по-напреднали са определени ски-пистите “Стената” и “Снежанка” и още две други. Има и други възможности за спорт, но са само в някои хотели.

Комплекс „Малина“

Ако не сте почитатели на големите хотели, посетете комплекс Малина Пампорово. Бъдете сред тишината и уханието на гора. Тук е перфектно за релакс, спорт, потъване в мисли, разходки и снимки. Комплекса е изключително близо до ски-пистите и лифта на курорта. Наблизо са екопътека “Невястата”, пещери, водопади и други. Подходящо е и за деца.

Пещера „Дяволското гърло“

Дяволското гърло е пропастна пещера. Това означава, че е оформена след като река пропада в земните пластове. Пръв опит за проникване е направен през 1962 година от Радостин Чомаков, Никола Корчев и Елена Пъдарева. Те достигат до Голямата зала, където реката пада под земята от 24 метра височина. Залата се нарича още и “Бучащата зала”. В пещерата има колония от около 35 хиляди прилепа, а повечето от тях са редки и защитени видове.

Работно време
  •  Понеделник – Събота: 09:00 – 18:00
  •  Неделя: Затворено

Телефон за връзка

 +359884445055

Такси за тази локация

  •  Вземане: 30 EUR
  •  Връщане: 30 EUR
  •  Ранно вземане: 55 EUR
  •  Късно връщане: 55 EUR
Copyright © VIVORENT - Your Car Rental ® 1995-2024. All rights reserved