Известни зимни курорти в България

Home » Известни зимни курорти в България
VIVORENT logo

WolfmanSF, CC BY-SA 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0, via Wikimedia Commons

Зимата идва, а с нея студ, но и зимни курорти. Всичко го мразим, но пък с него идва и снега, едно от малкото забавления в зимата. Когато натрупа по улиците, децата излизат със шейни и се пързалят. Това напомня ли ви на нещо? Ами на ски разбира се. А къде се карат тези ски? Ски курорт и в тази статия ще разгледаме 3 от най-известните в България. Пампорово, Боровец и Банско може да не са близо един до друг, но са най-посещаваните зимни дестинации у нас.

Пампорово

Само на 81 километра от Пловдив може да посетите Пампорово. Малко, но много уютно зимно курортче. Ще видите зимни покривки със следи от ски, които и вие ще може да карате, стига да се настаните в някой от близките хотели. Освен ски, може да се разходите и с велосипед по красивите велоалеи. На дължина имат няколко километра, така че ще се насладиш на природата докато си караш колелото. Да не забравяме, че на място има няколко училища за ски. Ако не сте опитен скиор, ще може да станете. Запазете кола с VIVORENT – Коли под Наем и пристигнете преди всички други.

Боровец

Търсите си място за почивка, но в същото време искате да се насладите на някое друго преживяване? Боровец може да ви хареса. Има богат избор от дейности, както за големи, така и за малки. Езда на коне, училище по сноуборд, парапланер и още много други. Най-вероятно всички ще започнат с началото на зимния сезон. Запазете си хотели и места за активностите още от сега, иначе може да се окаже, че само ще ги гледате. Някои от тези ще може да запазите само в специфични хотели, така че избирайте внимателно.

Банско

Ако предпочитате да посетите някоя културна забележителност пред това да карате ски или да правите нещо по – подвижно, спокойно, и за вас сме подготвили нещо. В Банско ще намерите стари църкви, паметници, музеи и крепости. Ще подишате чист въздух докато правите някоя снимка или за спомен или за Инстаграм. Само трябва да си запазите хотел и да си направите някакъв план за разглеждане на забележителности, понеже може да не ви стигне времето за всичките. Таке че бързайте, даже може да си наемете кола от VIVORENT – Коли под наем.

Извод

Не че нямаме и други зимни курорти, но тези си остават най-известните в България. Те са посещавани стотици хиляди туристи годишно. Ако има такова движение на някое такова малко планинско кътче, представете си колко ще е забавно там. Извода ни от тази информация е, че трябва бързо да си планираме почивката за Коледа. Времето тече, а местата в хотелите се пълнят бързо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © VIVORENT - Your Car Rental ® 1995-2024. All rights reserved